Kaasboerderij De Franschman

Kaasboerderij De Franschman

Kaasboerderij '' De Franschman '' ligt op het punt waar drie belangrijke wegen samenkomen: de Eeuwigelaan uit Bergen-nh, de Zeeweg uit Bergen aan Zee en de Herenweg uit Egmond. In de nieuwe stal aan de Herenweg is de traditionele kaasmakerij te vinden. Drie ochtenden in de week wordt er 100 kilo kaas uit 1000 liter melk gemaakt, direct nadat Klaas zijn 40 koeien heeft gemolken. De melk is dan nog warm en dit verklaart het verschil tussen fabriekskaas en de echte boerenkaas. Boerenkaas wordt alleen van de allerbeste kwaliteit melk gemaakt en daar worden dan ook hoge eisen aan gesteld. De kaasverkoop vindt plaats in de kaasopslagruimte, waar u de kazen kunt zien die liggen te rijpen. Pas na 4 weken kan de kaas gegeten worden. Het is dan jonge kaas. Na 4 maanden is het belegen kaas en na een jaar spreekt men van oude kaas. Op zaterdag bent u welkom om de kaasmakerij te bezichtigen. U krijgt een indruk van de traditionele wijze van het kaasmaken. 

Contact

Kaasboerderij De Franschman
Herenweg 5
1861 PA Bergen Nh
info@kaasvanklaas.nl

Plan jouw route


Website

Bezoek website