Nazomeren op de terrassen van Bergen: de beste plekken om te genieten

Heb jij zin om deze zomerse dagen nog heerlijk met jouw familie of vriendinnen een hapje of drankje te doen op het terras? Dit is namelijk het ideale moment om te ontspannen op één van de vele sfeervolle terrassen die Bergen rijk is. Of je nu wilt genieten van een goed glas wijn, een kop koffie met een huisgemaakt gebakje of een uitgebreide lunch, de terrassen van Bergen bieden voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee langs de fijnste plekjes waar je in alle rust én gezelligheid kunt nazomeren.

Fabel's Eten & Drinken

Fabels, gelegen in het levendige centrum van Bergen tegenover de Ruïnekerk, is dé plek om te genieten van een ontspannen nazomerdag. Het ruime terras, omgeven door groen en gelegen aan het plein, biedt de perfecte setting om in de zon te zitten met een kop koffie of een verfrissend drankje. Of je nu komt voor een gezellige lunch of een borrel in de late namiddag, bij Fabels is het altijd genieten van de charmante ambiance en de ontspannen vibe. In de tuin en in het restaurant hangt eigen kunst of is er een tijdelijke expositie.

Meer informatie

ECHT Bergen

Geluk kun je eten bij ECHT! Hier doen ze niet aan bewerkt of gemaksvoedsel, alleen ECHT eten en drinken. In alle verrassende recepten wordt gebruik gemaakt van huisgemaakte en verse producten én het liefst van lokale leveranciers met zo weinig mogelijk voedselkilometers. Dat proef je overduidelijk!


Geniet op het terras van een all day long breakfast; pancakes, een avocado toast of een croissant. Of proef één van de lekkere salades, sandwiches of soepen. Om de dorst te lessen kun je ook een heerlijke smoothie bestellen met een lekker stuk taart of cake.

Meer informatie

Café - Restaurant 'Het Huis Met De Pilaren'

Café – Restaurant ‘Het Huis Met De Pilaren’ is een sfeervol restaurant gevestigd in een monumentaal pand uit het jaar 1787, in Bergen. De oudhollandse sfeer is hier nog altijd terug te zien. Het gezellige café & terras bied je de gelegenheid te genieten van een uitgebreide kaart en te genieten van een heerlijk glas wijn met als specialiteit heerlijke visgerechten, in het bijzonder verse Zeeuwse mosselen.

Voor 's avonds is het terras ook verwarmd. 



Meer informatie

Wonder's Bergen

Aan het levendige dorpsplein van Bergen vind je Wonder's met een ruim terras. Geniet 's ochtends van een kop koffie, 's middags van een clubsandwich en 's avonds van sliptong of kipsaté met een glas wijn. Dankzij het overdekte dak en heaters kun je hier het hele jaar door goed vertoeven. Verrassen en verwennen is hier de kunst.

Meer informatie

Café d'Alderliefste

Een typisch, fijn én bruin café in het hartje van Bergen naast de beroemde Ruïnekerk, dat is Café d’Alderliefste Proeflokaal. Dol op jazz muziek? Dan moet je hier zijn voor een kop koffie. Verder heb je een kleine lunchkaart met allerlei tosti's en lekkere borrelhapjes.

De keuze is reuze in het aantal speciaal bieren, 7 op de tap en meer dan 20 op fles. En natuurlijk ook wereldwijnen, whiskey's, likeuren en cognacs.

Extra leuk: er is regelmatig livemuziek aanwezig in het café! 

Meer informatie

De Lamoraal

Loop je voorbij de Ruïnekerk dan stuit je direct op eetcafé De Lamoraal. Hier draait het om gezellig samenzijn én gastvrijheid. Op het gezellige (en verwarmde) terras zit je heerlijk aan. De gevarieerde menukaart reist mee met de seizoenen en wordt bereid met enkel eerlijke producten. De Lamoraal heeft een gezellig verwarmd terras.

Meer informatie

Restaurant Julie's

Midden op het plein in Bergen vind je Restaurant Julie’s. Een gezellig en sfeervol restaurant waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Denk aan; belegde broodjes, tosti's, wraps, salades of een heerlijke Italiaanse pinsa. Maar ook voor een overheerlijke kop koffie of een borrel ben je van harte welkom op het terras in het zonnetje of juist onder de parasol.

Meer informatie

Bergen Binnen

Sfeer, gezelligheid en lekker eten en drinken: dat is waar Bergen Binnen voor staat. Aan de rand van het bos kun je aangenaam zitten op het grote, zonnige terras. Het menu is rijkelijk gevuld met lunch- en diner gerechten, natuurlijk niet te vergeten de desserts en bijbehorende wijnen. 

Meer informatie

Duinvermaak

Op de plek waar het dorp Bergen overgaat is het bos en duin, aan de rand van het Bergense bos en de Noord-Hollandse duinen, ligt “Duinvermaak”. Het prachtige, in 1913 gebouwde, pannenkoeken en pizza restaurant bestaat dus al meer dan 100 jaar! Duinvermaak is sfeervol en heeft een mooi terras. Hiernaast is een fantastische speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Meer informatie

LadyPapa Bergen

Op de plek waar Bergen écht bruist, vind je ook LadyPapa. Op het terras kun je deze sfeer optimaal beleven. Op het menu kom je zowel vis als vlees als veganistische en vegetarische gerechten tegen, ook bereiden zij hier sushi. Het restaurant kent ook een botanisch serre, bar en private dining area.

Meer informatie

Loetje Bergen

Tegenover de prachtige Ruïnekerk bevindt zich Loetje, in een ruim, opvallend pand met ook een groot en zonnig terras. Geniet hier van heerlijke clubsandwiches, hamburgers en natuurlijk de beroemde biefstuk ossenhaas. Hier zit je heerlijk en kijk je uit over het dorp!

Meer informatie