Duurzaam Bergen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in onze samenleving en een duurzame planeet doorgeven aan de volgende generaties, dat is iets wat we zelf in de hand hebben. Ook in Bergen wordt er volop aandacht besteed aan het behoud van de natuur en het milieu, zo zijn er vele duurzame initiatieven om het prachtige landschap ook zo prachtig te houden. Wij lichten er graag een aantal voor je uit.


Biologisch Bergen

Eet jij graag biologisch? In Bergen kun je bij diverse restaurants biologisch eten, maar ook verschillende winkels hebben een biologisch aanbod. Verder heeft Bergen fantastische streekproducten die in verschillende winkels en restaurants worden aangeboden. Wij helpen je graag hier op weg met een biologisch rondje door Bergen.

Meer informatie

Nivon Natuurvriendenhuis Het Zeehuis

In het prachtige duinlandschap van Bergen aan Zee vind je Het Zeehuis, een monumentaal natuurvriendenhuis op slechts 500 meter van het strand. Ooit diende dit historische pand als vakantiekolonie voor het Burgerweeshuis van Amsterdam, maar tegenwoordig is het een sfeervol verblijf waar je kunt genieten van de adembenemende omgeving. Nivon, de organisatie achter Het Zeehuis, hecht veel waarde aan natuurvriendelijk leven, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Bergen aan Zee : Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is dé internationale milieuonderscheiding waar elk strand en elke jachthaven van droomt! Elk jaar wordt deze prestigieuze vlag uitgereikt aan locaties die uitblinken in milieubeheer, duurzaamheid, veiligheid, waterkwaliteit en afvalbeheer. Het is een erkenning voor de geweldige inzet op het gebied van duurzaamheid en milieu. Bergen aan Zee heeft deze felbegeerde Blauwe Vlag weten te bemachtigen, wat betekent dat je hier niet alleen kunt genieten van een prachtig strand, maar ook van een plek die de natuur hoog in het vaandel heeft staan!

Wereldwinkel

In het hart van Bergen vind je de Wereldwinkel, dé plek voor Fairtrade cadeaus met een verhaal. Al meer dan 30 jaar is deze winkel een begrip in het dorp, waar je niet zomaar iets koopt, maar "iets van iemand". Hier worden uitsluitend Fairtrade producten verkocht die voldoen aan strikte internationale standaarden, en de opbrengst ondersteunt kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau? Kom dan zeker even langs bij de Wereldwinkel!

Meer informatie

ECHT Bergen

Drink een heerlijk kopje koffie met uitzicht op de Ruïnekerk bij ECHT. De producten zijn huisgemaakt, vers en zonder overbodige toevoegingen. De eigenaren houden ervan om met biologische ingrediënten te werken en gebruiken het liefst producten van lokale leveranciers met zo weinig mogelijk voedselkilometers. Bij ECHT worden bewuste keuzes gemaakt. Dat proef en beleef je.

Meer informatie

Duinvermaak

Na een heerlijke wandeling in het Bergerbos kun je bij Duinvermaak lekker neerploffen terwijl er een kop PURO koffie voor je wordt gemaakt. Deze geweldige koffie wordt geserveerd vanwege de fairtrade achtergrond en natuurlijk de “pure” smaak.

Meer informatie

Restaurant Zandhoeve

Restaurant Zandhoeve, het culinaire hart van blooming. Hier komen twee werelden samen, die van de tuinder en de chefkok. De keuken laat zich leiden door de biologische moestuin bij landgoed Het Hof, waar meer dan 50 soorten groenten en fruit verbouwd worden. Wat ze 's morgens oogsten staat 's avonds op het menu. 

Meer informatie

Eric's Landwinkel

Eric's Landwinkel ligt midden in de velden, met een prachtige achtertuin waar het heerlijk zitten is. Geen toegevoegde rommel, 100% puur en vooral lekker. Hier koop je de beste kazen, broden, wijnen, vis, vlees en delicatessen.

Elke dag scoor je vers brood bij de eigen bakkerij: June Bakkery. 



Meer informatie

HIP HOP Bergen

HIP HOP, is de eerste tweedehands kinderkledingwinkel in Bergen. De eigenaresse, Renée, wil met deze formule bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie. Op veler verzoek kan je er nu ook hippe pre-loved dameskleding en leuke accessoires shoppen. Loop dus zeker even binnen tijdens een rondje door Bergen!

Meer informatie

Zwembad De Beeck

Ontdek het spinternieuwe, energieneutrale en gasloze zwembad De Beeck in Bergen, één van de meest duurzame zwembaden van Nederland geopend. Het pand heeft led-verlichting en warmtepompen. De warmte van het douchewater wordt hergebruikt en op het dak liggen 1.200 zonnepanelen. Dit alles maakt De Beeck energieneutraal en gasloos. De twee baden zijn voor iedereen toegankelijk en biedt volop speelattributen om plezier te maken in het water. Kom langs en beleef een heerlijke zwemervaring!

Meer informatie