Culinair genieten

Bergen heeft een royaal aanbod wat betreft eten en drinken. Van een kleine snack als tussendoortje tot een compleet diner aan het eind van een dag wandelen. Van een feestelijk ijsje bij de strandafgang tot een prosecco met oesters aan de vloedlijn.

Hou jij van heerlijk culinair eten? Dan geven wij in deze blog onze tips om culinair te genieten met vrienden en/of familie.

Onder de Linde

Gastvrijheid en culinair genieten. Restaurant Onder de Linde is in Bergen en wijde omgeving al jaren bekend bij een groeiende groep liefhebbers van uitstekend tafelen in een gastvrije sfeer. Je kunt een keuze maken uit de regelmatig wisselende kaart of je culinair laten verrassen door de kunsten van chefkok Chiel van Driest. Het restaurant biedt vele mogelijkheden, zoals dineren in het restaurant of in de serre (verwarmd) en daarnaast is het ook mogelijk om met een gezelschap van maximaal 24 personen te dineren aan een grote ovale tafel. Onder de Linde heeft een Frans- Europese keuken waarbij prijs en kwaliteit goed op elkaar zijn afgestemd.

Meer informatie

De Ware Jacob

Een Europees georiënteerde keuken met voornamelijk Franse en ook wel Italiaanse gerechten en zo nu en dan wat Japanse invloeden. Alles wordt zelfgemaakt bij De Ware Jacob; patisserie, sauzen en in de toekomst ook ijs. Alle gerechten zijn van voortreffelijke kwaliteit met een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

En vergeet de wijnen niet; De Ware Jacob wordt ook wel het restaurant met de beste en grootste wijnkaart van Bergen en omstreken genoemd. De wijnkaart biedt een ruime keuze aan prachtige Franse wijnen. Ook zijn er volop wijnen uit Spanje, Chili, Italië en Californië.

Naast gezelligheid in een prettige huiskamersfeer en voldaan en tevreden huiswaarts keren, goed eten zonder drempelvrees.

Meer informatie

Bergen Binnen

Restaurant Bergen Binnen is sinds 2008 in handen van Sander Houtenbos en Natasja Klaver. Samen runnen ze deze mooie zaak op een prachtige locatie bij het bos. Sfeer, gezelligheid en lekker eten en drinken: dat is wat de twee voor ogen staat. 

De keuken wordt sinds mei 2012 bestierd door chef-kok Paul Schoonhoven. Bij Bergen Binnen staat zowel in de keuken als ook in de bediening een vriendelijk en vakbekwaam team.

Het sfeervolle restaurant is laagdrempelig. Op maandag is het Lobster Monday, een hele gegratineerde kreeft (los in de schaal). Iedere woensdagavond is het zeetong eten. Liefhebbers van oesters kunnen hier hun hart ophalen, ze komen zo uit de speciale oesterbak. In een restaurant krijg je ze niet verser dan dat, in ieder geval niet in Bergen…

Meer informatie

The Bourbon Room

Het team van The Bourbon Room is jong, hecht, dynamisch en bruisend van ambitie. Zij streven elke avond naar een perfecte mix van lekker eten, goede wijnen en een gastvrije, gastronomische sfeer.

De brigade staat onder leiding van eigenaresse en ‘Ladychef’ Ilka Bon, die met haar jarenlange ervaring bij onder andere Michelinster restaurant Merlet haar passie en talent heeft ontwikkeld en daarmee de sterren van The Bourbon Room-hemel kookt. Ilka creëert, samen met haar team, spannende creaties met ingrediënten die passen en horen bij het seizoen. Overbuurman en wijnspecialist De Gouden Ton selecteert met veel toewijding de wijnen die naadloos aansluiten bij de gerechten, hun sommelier-ervaring en bijbehorende passie ervoor zorgen dat de combinatie lekker eten en drinken een vanzelfsprekendheid is.

Meer informatie

Gasterij 't Woud

Aan de rand van het duin, op de weg tussen Bergen en Egmond bevindt zich het unieke café restaurant Gasterij 't Woud. Binnen in de gasterij is de sfeer warm en huiselijk, met in het interieur veel maritieme accessoires van oude scheepswrakken en strandvondsten. Een klein museum op zich. Gasterij 't Woud heeft een fantastische lunch-, borrel- en dinerkaart. 

Meer informatie