Biologisch Bergen

Houd jij van biologisch eten? In Bergen kun je bij verschillende restaurants biologisch eten, maar ook verschillende winkels hebben een biologisch aanbod. Ook heeft Bergen fantastische streekproducten die in verschillende winkels en restaurants worden aangeboden. Wij helpen je graag op weg met een biologisch rondje door Bergen!


Eric's Landwinkel

Eric's Landwinkel heeft alles op het gebied van gezond en lekker eten. Het is buiten het dorp te vinden, midden in de velden en met een prachtige achtertuin waar je bij mooi weer heerlijk kunt zitten. 

Bij Eric's Landwinkel vind je een breed assortiment met kazen, vlees -en gevogelte, duurzame vis, verse groente en fruit, zuivel, brood, wijnen, olijfolie, pasta's, etc.

Wekelijks zijn er proeverijen of gaat de bbq aan in de prachtige buitenkeuken van WWOO waarbij diverse gerechten worden bereid en je kennis kunt maken met de heerlijkste wijnen. 

Meer informatie

Odin Bergen

Bij Odin Bergen geloven ze dat je met elke euro die je uitgeeft aan boodschappen een keuze maakt. En mede bepaalt hoe de wereld eruit ziet. Wanneer je boodschappen doet bij Odin, doe je dat bij een coöperatie met eigen winkels, een groothandel, een bezorgdienst en ruim 150 afhaalpunten. Daarnaast hebben ze een eigen imkerij en boerderij. Al sinds de oprichting in 1983 kopen ze direct in bij boeren, tuinders, bakkers, slagers, wijnboeren, pastamakers, chocolatiers en vele andere kwaliteitsproducenten.

Meer informatie

La vie Locale

La Vie Locale is een warme plek waar mensen graag komen voor iets lekkers: Bergenaren, toeristen, dagjesmensen: het is elke dag gezellig. Het ruikt de hele dag naar handgemaakt, biologisch brood en croissants én aan ‘t einde van de dag blijft er altijd wel iets lekkers over om mee naar huis te nemen! Verder hebben ze allerlei lekkers voor bij de borrel.

Meer informatie

Kaasboerderij De Franschman

Tegen de duinen vind je Kaasboerderij De Franschman. Er wordt in de kaasmakerij op traditionele wijze kaas gemaakt. De goede smaak van de Boerenkaas van Kaasboerderij De Franschman is mede te danken aan de zomerperiode waarin de koeien 24 uur per dag buiten lopen. In de boerderijwinkel vindt de verkoop van de kaas plaats. Dit is tevens voor een deel de kaasopslagruimte, waar je de kazen die liggen te rijpen kunt zien. Je vindt in de boerderijwinkel ook andere producten zoals appels, aardappels, eieren en roomijs. Naast dit alles bieden ze een ruim assortiment aan ambachtelijke producten van Jan Bax Veen, zoals wijn, mosterd, jam en siroop.

Meer informatie

Echt Bergen

In de zomer van 2018 werd ECHT Bergen aan de Oude Prinsweg met uitzicht op de Ruïnekerk geopend. Er is hier geen bewerkt of gemaksvoedsel, maar ECHT eten en drinken. Ze laten jou graag ervaren hoe smaakvol dat is. En beter voor je lijf, want ze voegen nergens kunstmatige ingrediënten aan toe.

De producten zijn huisgemaakt, vers en zonder overbodige toevoegingen. Bij ECHT houden ze ervan om met biologische ingrediënten te werken en gebruiken het liefst producten van lokale leveranciers met zo weinig mogelijk voedselkilometers.

Bij ECHT maken ze bewuste keuzes. Dat proef en beleef je.

Meer informatie

Blooming

Bij Blooming kun je het heerlijke eigen gebrouwen biertje, de Bergensche Blos proeven. Deze wordt speciaal voor Blooming in Brouwerij Egmond gebrouwen en heeft een heerlijk frisse smaak met een hint van rozenbottel. Drink dit heerlijke biertje op het terras of koop het in de shop.

Meer informatie