Bijzonder overnachten

Ben jij opzoek naar een bijzonder plekje om te overnachten? In Bergen zijn er een aantal fantastische plekjes waar jij van moet weten. Houd je van de luxe van een hotel, de persoonlijke touch van een B&B of de privacy van een vakantiehuis? Slaap je direct aan de kust of midden in het unieke kunstenaarsdorp? Wij geven hier een aantal bijzondere overnachting tips!

Guesthouse & Apartments In de Aap

Een weekendje Bergen aan zee, beleef je bij Guesthouse & Apartments In de Aap. Al jaren het bekendste plekje voor een bijzondere vakantie aan de Noord Hollandse kust in Bergen. Verblijf in mediterrane sferen, op zo’n twintig minuutjes fietsen van één van de mooiste stranden van Europa. Alle (familie) appartementen van In de Aap zijn ingericht in mediterrane sferen. Dus ben je van plan een hotel te boeken in Bergen en zoek je iets bijzonders, dan logeer je bij In de Guesthouse & Apartments In de Aap. Bij In de Aap staat lekker eten centraal. Kook evenementen zijn dan ook een fantastische aanvulling en een ware culinaire beleving.

Meer informatie

Vakantiehuis De Specht & De Sloep

Op slechts 5 minuten lopen van het gezellige centrum van Bergen ligt – direct aan de rand van het bos – vakantiehuis De Specht. Word wakker van het getjilp van vogels. Vanuit de woonkamer stapt u door de openslaande deuren meteen op uw eigen zonneterras met tuinmeubels en blik op het bos. De Specht ligt aan één van de mooiste fietsroutes van Noord-Holland.

Vakantiehuizen De Specht  liggen op slechts 50 meter afstand van elkaar. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor een familie- of vriendenuitje.

Meer informatie

Blooming hotel

Blooming hotel telt elf hectare eigen duingebied en kunstenaarsdorp Bergen ligt op steenworp afstand. Het hotel, vlakbij de kust biedt alle comfort om te genieten van een aangenaam en ontspannen verblijf in Bergen.


Bij blooming hotel komt iedereen tot bloei. Van rustzoekers tot zakenmensen en van families tot leergierigen. blooming inspireert, creëert, prikkelt en ontspant. Van ontvangst tot vertrek. Van ontbijt tot diner. Van bedtijd tot wakker worden. blooming heeft zich in meer dan een halve eeuw ontwikkeld tot wat het nu is. Bij blooming hebben ze zich stellig voorgenomen te blijven verrassen, iedere dag weer. In een natuurrijke omgeving, die blooming heet, draait het om aandacht, creativiteit en eigenzinnigheid.

Meer informatie

Villa Kranenbergh

Aan een van de mooiste lanen van kunstenaarsdorp Bergen vind je Villa Kranenbergh. Dit historische, in 2018 compleet gerenoveerde, hotel is de perfecte locatie voor een kort of langer verblijf: met z’n tweeën, samen met het hele gezin en zelfs met een familie- of vriendengroep tot 16 personen. Ook uitermate geschikt voor bijzondere businessmeetings en zakelijke ontmoetingen in een inspirerende sfeer!

Meer informatie

Magnolia Spring

Voor altijd een vakantiegevoel, in het hartje van Bergen. Slapen en genieten in Magnolia Spring! Midden in het mondaine dorp Bergen, aan de Dorpsstraat 13 staat een statige villa uit 1905 met twee inpandige appartementen. De authentieke villa is op twee minuten lopen van het centrum. 

Ontdek wat rust, ontspanning en ruimte in Magnolia Spring met je kan doen! Je komt weer opgeladen, geïnspireerd en vrolijk thuis.

Meer informatie

Boschlust

Boschlust gelegen aan de mooie Kruisweg in Bergen, werd gebouwd in 1911. Ook toen al wist men de mooie locatie, dicht bij dorp, bos en zee, te waarderen.

Zoveel mogelijk is geprobeerd op een duurzame manier de mooie historische kenmerken en moderne gemakken te combineren. Alle woningen van Boschlust zijn gloednieuw, fris, en uitgerust met een zeer goed geoutilleerde keuken.

Meer informatie

Hotel Meyer

Hotel Meyer is een prachtig hotel, gunstig gelegen op slechts 100 meter afstand van zowel zee en strand, als bos en duin. Er zijn mooie hotelkamers en appartementen, van standaard tot luxe. Iedereen is welkom is het vernieuwde Hotel Meyer. In het restaurant beneden geniet je van een uitgebreide kaart met lekkere gerechten. De nieuwe eigenaren geven hun eigen draai aan bekende klassiekers en lichten elk seizoen ingrediënten uit.

Meer informatie

Hotel Joli

Het rustige en aangename Hotel Joli ligt aan één van de vele mooie lanen die Bergen rijk is. Er even lekker tussenuit in een hotel waar je je thuis voelt. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Bij mooi weer geniet je van een drankje op het mooie binnenterras. De ideale locatie om vanuit de fantastisch omgeving van Bergen te verkennen per auto, fiets of te voet. Laat het vriendelijke personeel van Hotel Joli-Bergen je in de watten leggen. 

Meer informatie

Landgoed Huize Glory

Landgoed Huize Glory ligt op de top van de hoogste duin in Bergen aan Zee. Een toplocatie, omringd door dennenbossen en duinen. Het aangrenzende natuurreservaat biedt diverse mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Naast de geweldige natuur staat Bergen bekend om haar kunst en cultuur en met je verblijf in Huize Glorie verblijf je direct in een stukje cultuurhistorie van Bergen; De villa is namelijk in 1916 gebouwd als zomerresidentie voor een voorname en rijke familie. Ontdek vanuit Bergen aan Zee de vele monumenten, musea en galeries die Bergen rijk is.

Meer informatie